Teknik

İçeceklerin Stabilizasyonu

Alkollü İçeceklerin Pastörizasyonu,

  • Strerilizasyon,
  • Muhafaza,
  • Saflaştırma,
  • Berraklaştırma,
  • Eskitilme,

Buğu oluşumunu önleyen içeceklerin stabilizasyonu, özellikle fermente edilmiş içecekleri ve diğer içecekleri stabilize etmek için işlenmiş silis kullanımına ilişkindir. İçecekler, özellikle alkollü fermente edilmiş içecekler (örneğin bira), biyolojik veya fizikokimyasal nedenlerden dolayı bulanıklık oluşturma eğilimindedir ve buğu oluşturan yapıları gidermek için çeşitli ürünler ve yöntemler kullanılır.

Genel Bulanıklık Etkisi

  • Filtrasyon,
  • Agregasyon,
  • Santrifüjleme,

Depolamada Oluşabilecek Sorunlar

Depolama sırasında polipeptitler ve polifenoller, pıhtılaşmaya ve çökelmeye neden olur. Dolayısıyla bu pus sadece içeceğin tüketileceği veya giderilmesinin mümkün olmadığı aşamada ortaya çıkar. Polifenoller veya polipeptitler gibi bulanıklık oluşturan maddeleri, içeceği stabilize etmek için ambalaj oluşturmadan önce çıkarmak için çeşitli organik ve inorganik malzemeler kullanılabilir.

İçeceklerde Oluşabilecek Sorunlar

İçecekler, özellikle alkollü fermente edilmiş içecekler (örneğin bira), biyolojik veya fizikokimyasal nedenlerden dolayı bulanıklık oluşturma eğilimindedir ve bulanıklığa neden olan yapıları gidermek için çeşitli ürünler ve yöntemler kullanılır. Genel pus etkisi, filtrasyon, agregasyon veya santrifüjleme ile çözülür, ancak ikincil depolama, depolama sırasında spesifik polipeptitler ve polifenoller arasındaki etkileşimler nedeniyle oluşur ve pıhtılaşmaya ve çökelmeye neden olur.

Bu tür uygulamalarda için gerekli olan bir malzeme, içeceği pus oluşumuna karşı stabilize etmek için polifenolleri uzaklaştıran suda çözünmeyen çapraz bağlı polivinil pirolidondur. Ayrıca, bu malzemeler nispeten pahalıdır. Ayrıca silika ve Polivinilpolipirolidon bir arada kullanılması istenir. Silika ve Polivinilpolipirolidon tek bir işlem adımında birlikte kullanılması istendiğinde, Polivinilpolipirolidon fiziksel olarak silika hidrojel ile karışmadığından, silika jel kullanılması gereklidir. Burada kullanılan Polivinil Pirolidon türevlerinden bur tanesi PVP K-30 olabilir.

Stabilizasyon Yöntemi

İçecek, ortalama gözenek çapı 6 mm veya daha fazla olan suda çözünür bir polimer ile etkileşim yoluyla modifiye edilmiş silika parçacıklarını içeren bir stabilizatör ile stabilize edilir. Asılı pirolidon grubu. Muamelede polimer, silis anhidritinin ağırlığına göre ağırlıkça %5 ila %35 miktarında silis üzerinde mevcuttur.

Bu tür içecekler arasında ale birası, lager birası, meyve suyu, şarap ve elma şarabı bulunur. Bu yöntem ile berraklaştırma özellikle lager birası için kullanışlıdır.

OktayKose

Trend Yazılar

Endüstride N-Metil-2-Pirolidon: Çözücü Formülasyonu Ve Kullanım Alanları

Endüstride N-Metil-2-Pirolidon: Çözücü Formülasyonu Ve Kullanım Alanları N-Metil-2-pirolidon, geniş bir endüstriyel uygulama yelpazesi için kullanılan…

% gün önce

Demir İşleme Kimyasallarının Endüstriyel Kullanımları: Üretim Ve Temizleme Süreçleri

Demir İşleme Kimyasallarının Endüstriyel Kullanımları: Üretim Ve Temizleme Süreçleri Demir işleme, genellikle demir cevherinden demir…

% gün önce

Palmitik Asitin Yenilenebilir Enerjideki Rolü: Biyodizel Üretimine Katkısı

Palmitik Asitin Yenilenebilir Enerjideki Rolü: Biyodizel Üretimine Katkısı Palmitik asit, bir doymamış yağ asidi olmayan…

% gün önce

Salça Üretiminde Kimyasalların Rolü: Doğallıktan Korumaya

Salça Üretiminde Kimyasalların Rolü: Doğallıktan Korumaya Salça üretiminde genellikle doğal ve katkısız bir ürün elde…

% gün önce

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flatasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flotasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler Stearik asidin madencilikteki…

% gün önce

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları Sodyum formaldehit sülfoksilat (SFS), genellikle tekstil endüstrisinde kullanılan…

% gün önce