Teknik

Ketoz Tedavisinde Monopropilen Glikol Kullanımı Nasıldır?

Süt ineklerinde veya sığır besiciliğinde hareketsiz beslenme durumlarından kaynaklı ketoz rahatsızlığı oluşur. Ketoz hayvanların kanında veya metabolizmalarında keton moleküllerinin artması ile meydana gelir.

Sığırların yeterli oranda glukoz alamaması durumunda enerji ihtiyacı karşılanamaz. Bundan dolayı ketoz meydana gelir. Özellikle süt ineklerinde yeterli glukoz yoktur. Doğumun ilk haftalarında süt ineklerinde ketoz başlangıcı meydana gelir. Buradaki ketoza maruz kalma süresi yaklaşık 60 gün boyunca devam etmektedir.

Ketoz Rahatsızlığı Olan İneklerdeki Belirtiler Nelerdir?

Ketozis rahatsızlığı oluşan ineklerde kabızlık belirtileri olacaktır. Mono Propilen Glikol kullanılması ile hayvan dışkıları belirli oranlarda sıvılaşacaktır. Bazı durumlarda aşırı sıvılaşma meydana gelir. Bu durumda mono propilen glikol kullanımı kesilmelidir.

Ketoz Rahatsızlığına Sebep Olan Sorunlar Nelerdir?

Kuru formda olmayan veya çok ıslak olan silajlar, tam olarak sararmamış görünüme rahip silajların suda çözünür karbonhidrat miktarı düşüktür. Aynı zamanda Clostridium bakterisi barındırır.

Bu bakteriler, karbonhidratları laktik asit yerine butirik aside fermente etmektedir. Silolanmış mısır taneleri veya mısır silajları yüksek düzeydeki suda çözünür karbonhidrat içeriğinden kaynaklı klostridiyal büyümeyi çok iyi desteklememektedir.

Ketoz Tedavisi Evreleri Ve Dozaj Uygulamaları Nasıldır?

Sığırlarda ketoz tedavisi için hayvanın maruz kaldığı ketozis evresine göre MPG dozajları bulunur. Mono Propilen Glikol dozajları hayvanin cinsine göre de farklılık gösterebilir. Ketoz tedavisinde Mono Propilen Glikol kullanımı USP form olarak kullanılır. Bunun neden toksik madde içeriğinin olmaması ve standartlara uygun olması içindir.

Monopropilen glikol, bazen ketozun kontrol altına alınmasına yardımcı olmak için intravenöz olarak verilebilir. Bu, vücudun keton seviyelerini düşürmek ve normal glukoz metabolizmasını geri kazandırmak için yapılabilir. 

OktayKose

Trend Yazılar

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flatasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flotasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler Stearik asidin madencilikteki…

% gün önce

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları Sodyum formaldehit sülfoksilat (SFS), genellikle tekstil endüstrisinde kullanılan…

% gün önce

Zeytin Karartma İşlemi İçin Demir Glukonat Bazlı Formülasyon

Zeytin Karartma İşlemi İçin Demir Glukonat Bazlı Formülasyon Zeytin karartma işlemi, zeytinlerin rengini değiştirerek istenmeyen…

% gün önce

Uzun Ve Elastik Slime Nasıl Yapılır: Adım Adım Rehber

Uzun Ve Elastik Slime Nasıl Yapılır: Adım Adım Rehber Slime, çocuklar arasında popüler bir oyuncağın…

% gün önce

Sodyum Metabisülfit: Petrol Sektöründe Devrim Yaratan Kullanımlar

Sodyum Metabisülfit: Petrol Sektöründe Devrim Yaratan Kullanımlar Sodyum metabisülfit, beyaz kristal veya kristal toz halinde…

% gün önce

Sodyum Hekzaflorosilikat İle Çimentonun Dayanıklılığını Artırma: Kalıcı Yapılar İçin Bilimsel Çözümler

Sodyum Hekzaflorosilikat İle Çimentonun Dayanıklılığını Artırma: Kalıcı Yapılar İçin Bilimsel Çözümler Sodyum hekzaflorosilikat, silika, sodyum…

% gün önce