Kozmetik

Tırnak Güçlendirici Bileşim

Tırnak Yapısı

İstiflenmiş korneositlerden oluşur. Korneositlerin içinde bulunan keratin fibrilleri, tırnakta ağırlıkça yaklaşık %9,4 oranında bulunan sistin disülfit köprülerinin varlığı nedeniyle hücrelere güç ve esneklik sağlar. Ayrıca korneositleri bir arada tutan hücreler arası adeziv faktörler de güç ve esneklik sağlar.

Tırnak Yapısındaki Bozukluk Nedenleri Nelerdir?

Kırılgan, sağlıksız tırnaklar genellikle hücreler arası yapışkan faktörlerin normal seviyelerindeki bazı bozulmalardan kaynaklanır. 

  • Tırnakların Kuruması
  • Enfeksiyonlar
  • Toksik Maddelere Maruz Kalma
  • Yaralanmalar

Tırnakları Güçlendirmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Güçlendirmeyi etkilemek için tırnaklara uygulamaya yönelik bileşimler teknikte iyi bilinmektedir. Bununla birlikte, tırnağın biyolojisi iyi anlaşılmadığından, faydalı bir sonuç sağlamak için tırnak plağı ile etkileşime girebilen bileşenleri içeren bileşimleri formüle etmek zor olmuştur. Tırnak güçlendirici maddelerle ilgili diğer bir sorun, kullanıcının genellikle güçlendirici maddenin üzerine oje uygulayamamasıdır.

Tırnağın İhtiyacı Olan Bileşimler

Geliştirilmiş sonuçlar sağlamak için tırnağın kendisi ile reaksiyona girebilen ve tırnak minesi ile veya oje olmadan kullanılabilen bileşenler içeren tırnak güçlendirici bileşimlere ihtiyaç vardır.

Geçirgenlik, Bağlayıcı Maddeler Nelerdir?

Tırnak içine emilebilen bir bileşik ve tırnakta altındaki canlı dokularda veya tırnak yüzeyine uygulanan ürünlerde bulunan bağlayıcı lipidler olabilir. Kırılgan tırnakların lipit eksikliğinden de kaynaklanabileceğine inanılmaktadır. Lipitlerin azalan seviyesinin tırnaktan su difüzyonunu daha da artırması tırnaktaki lipit eksikliğinin, tırnaktan lipitleri sızdıran organik solvent bazlı tırnak minesi çıkarıcıların kullanılmasıyla oluşur.

Lipitler Nasıl Çözülür?

Artan lipit seviyeleri, suyun tırnaktan difüzyonunu engelleyecektir. Genel olarak, lipit geçirme, bağlama maddesi, susuz çözücüler içinde çözünür ve suda çözünmez veya dağılabilir. 

Yağ Asitleri Nelerdir?

  • Laurik asit
  • Miristik asit
  • Palmitik asit
  • Stearik asit
  • Oleik asit
  • Linoleik asit
  • Linolenik asit

Bileşim İçerikleri Nelerdir?

Su, yağ, vitaminler, nemlendiriciler, pigmentler veya renklendiriciler, koyulaştırıcılar, emülgatörler, koruyucular, kokular ve benzerleri gibi diğer bileşenleri içerebilir.

Vitaminler

Nemlendirici

  • Ksilitol

Emülgatörler

  • Poloksamerler
OktayKose

Trend Yazılar

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flatasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flotasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler Stearik asidin madencilikteki…

% gün önce

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları Sodyum formaldehit sülfoksilat (SFS), genellikle tekstil endüstrisinde kullanılan…

% gün önce

Zeytin Karartma İşlemi İçin Demir Glukonat Bazlı Formülasyon

Zeytin Karartma İşlemi İçin Demir Glukonat Bazlı Formülasyon Zeytin karartma işlemi, zeytinlerin rengini değiştirerek istenmeyen…

% gün önce

Uzun Ve Elastik Slime Nasıl Yapılır: Adım Adım Rehber

Uzun Ve Elastik Slime Nasıl Yapılır: Adım Adım Rehber Slime, çocuklar arasında popüler bir oyuncağın…

% gün önce

Sodyum Metabisülfit: Petrol Sektöründe Devrim Yaratan Kullanımlar

Sodyum Metabisülfit: Petrol Sektöründe Devrim Yaratan Kullanımlar Sodyum metabisülfit, beyaz kristal veya kristal toz halinde…

% gün önce

Sodyum Hekzaflorosilikat İle Çimentonun Dayanıklılığını Artırma: Kalıcı Yapılar İçin Bilimsel Çözümler

Sodyum Hekzaflorosilikat İle Çimentonun Dayanıklılığını Artırma: Kalıcı Yapılar İçin Bilimsel Çözümler Sodyum hekzaflorosilikat, silika, sodyum…

% gün önce