Flavonoidler bitki ve mantar sekonder metabolitlerinin bir sınıfıdır. Kimyasal olarak, flavonoidler, iki fenil halkası ve bir heterosiklik halkadan oluşan 15 karbonlu bir iskeletin genel yapısına sahiptir. Bu karbon yapısı C6-C3-C6 olarak kısaltılabilir.
C6-C3-C6 Karbon Yapısı
İki aromatik halkadan oluşur.
Polimer fenolik bileşenler grubuna tanenler, lignin ve melanin dahildir.
Dibütilhidroksitoluen olarak da bilinen bütillenmiş hidroksitoluen, antioksidan özellikleri için yararlı olan, kimyasal olarak bir fenol türevi olan lipofilik bir organik bileşiktir.
Flavonların, flavanonların veya flavonoidlerin kimyasal maddelere stabilizasyonu için butil hidroksi toluen’in kullanımına ilişkindir. Flavonların, flavanonların veya flavonoidlerin ve butil hidroksi tolüen’in sinerjistik karışımları bu tür karışımları içeren kozmetik ve dermatolojiyle ilgilidir.
Ciltteki zararlı oksidasyon süreçlerine karşı etkili bir Korumaya sahip kozmetik preparasyonları karşılar. Cildin, özellikle hassas cildin ve ayrıca özellikle ön planda, yaşlı veya yaşlı veya genç yaştakilerin içsel ve/veya dışsal faktörlerinin yanında duran, cildin bakımı ve korunması için aktif bileşenler içeren kozmetik veya dermatolojik preparasyonlar ile ilgilidir. Yaşlanan cilt ve bu tür ajanların kullanımı ve bu tür ajanların kombinasyonları kozmetik ve dermatolojik cilt bakımı alanlarında, insan derisi, en büyük insan organı olarak birçok hayati işlevi yerine getirir. Ayrıca insan metabolizmasında düzenleyici ve hedef organ olarak önemli rol oynar. Kozmetik cilt bakımının temelinde öncelikle cildin doğal radyosunu anlamak vardır.
Bu organın görevi, mekanik termal, aktinik, kimyasal ve biyolojik uyaranlara aracılık etmek ve bunları savuşturmaktır. Ayrıca insan metabolizmasında düzenleyici ve hedef organ olarak önemli rol oynar.
Kozmetik cilt bakımı kapsamında, öncelikle cildin doğal radyosunu çevresel etkilere karşı ve aynı zamanda güçlendirmek veya yenilemek için endojen maddelerin kaybına karşı bir bariyer olarak anlamaktır. Azgın katmanları olarak, doğal durumlarında meydana gelen bir hasar durumunda yenilenme kapasitelerini desteklemek için cildin bariyer özellikleri bozulursa, toksik veya alerjenik maddelerin emiliminin artmasına veya mikroorganizmaların istilasına yol açabilir ve toksik veya alerjik cilt reaksiyonlarına neden olabilir.
Cilt bakımının amacı da günlük yıkamadan kaynaklanan yağlanmayı azaltmak ve cildin su kaybını telafi etmektir. Doğal yenilenme kapasitesinin yetersiz olması durumunda önemlidir. Ayrıca cilt bakım ürünleri başta güneş ve rüzgar olmak üzere çevresel etkilerden koruyan ve cildin yaşlanmasını geciktiren ürünlerdir.
Kronolojik cilt yaşlanması endojen, genetik olarak belirlenmiş faktörlerin neden olduğu Epidermis ve dermiste yaşlanma meydana gelir. Kuruluk, pürüzlülük ve kuruluk kırışıklıklarının oluşumu
Antioksidanlar, serbest radikaller olarak bilinen zararlı moleküllere karşı mücadele eder. Serbest radikaller, cilt hücrelerine zarar vererek yaşlanma belirtilerini hızlandırabilir ve ciltte lekeler, kırışıklıklar ve elastikiyet kaybına neden olabilir. Antioksidanlar, serbest radikalleri etkisiz hale getirerek cildin yaşlanma sürecini yavaşlatır.
Sodyum Sitratın Gıda Sektöründeki Yeri ve Kullanım Alanları Sodyum sitrat beyaz renksiz kristallere sahip…
Sodyum Hidroksitin Plastik Sektöründeki Kullanımı ve Endüstriyel Avantajları Sodyum hidroksit, plastik ve kauçuk üretiminin…
Magnezyum Klorürün Kozmetikte Kullanımı ve Cilt Üzerindeki Faydaları Magnezyum Klorürün sağlığa birçok faydası vardır.…
Labsa'nın Deterjan Endüstrisinde Kullanımı ve Üretim Süreci Labsa deterjan sektörünün ana hammaddelerinden biridir. Çamaşır tozu,…
Guar Gum Neden Kozmetik Sektörünün Vazgeçilmez Kahramanıdır? Guar gum, kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan doğal…
Sorbitol Nedir, Nasıl Üretilir ve Nerelerde Kullanılır? Sorbitol C6H14O6 kimyasal formülüne sahip bir şeker alkolüdür. Yaygın…