Bir bitkinin ve daha özel olarak bir ekin bitkisinin fotosentezini arttırma yöntemidir. Fotosentetik hızını ve/veya büyümesini ve/veya verimini arttırmaya yönelik bir bileşim ile ilgilidir. Bu bileşimdeki en önemli madde ise aynı zamanda antimikrobiyal özellikleri bulunan Salisilik Asit kullanımıdır.
Bitki mahsullerinin sınırlayıcı olmayan örnekleri arasında monokot, dikot, çimen ailesinin üyeleri (tahılları içeren) ve baklagiller yer alır.
Bileşiğin bir bitkiye uygulanmasının, bunun fotosentetik oranını önemli ölçüde arttırdığının gösterilmesiyle ilgilidir. Bileşiğin bir bitkinin yaprakları üzerine püskürtülmesinin (örn. Bir yaprak uygulaması), bunların fotosentetik oranını önemli ölçüde arttırdığını göstermektedir.
Diğer bitki türlerinin de fotosentetik oranında ve/veya veriminde bir artış göstererek buna benzer şekilde yanıt vermesi gerektiği poaceae, cucurbitaceae, malvaceae, asteraceae, chenopodiaceae, brassicaceae, rosaceae, vitaceae, fabaceae ve solonaceae dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere farklı bitki aileleri için kompozisyonlar ve yöntemler ile ilgilidir.
Ekin bitkilerinin sınırlayıcı olmayan örnekleri arasında ayrıca monokot, dikot, ot ailesinin üyeleri (tahılları içeren) ve baklagiller yer alır.
Fotosentetik hız arttırıcı ve/veya verim arttırıcı bileşiklerin eklenebileceğini anlayacaktır. Sadece baklagillerin değil, aynı zamanda baklagil olmayanların da fotosentetik oranı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceğini gösteren ilk kişidir.
Yukarıda listelenen bitkiler arasındaki evrimsel uzaklık ve bunların sera koşulları veya tarla koşulları altında Salisilik Asit tedavisine benzer tepkileri göz önüne alındığında, bu tür sonuçların genel olarak ekin bitkileri için geçerli olabileceğini düşünebiliriz. Bir bitkinin fotosentetik hızını ve/veya büyümesini arttırmak için yapılması gerekenler arasında “salisilik asit ve ilgili bileşikler” terminolojisi, genel olarak salisilik asit veya bunun türevleri gibi olan bileşikler olabilir.
“Tarla koşulları altında yetiştirilen” terminolojisi, bir bitkinin sera koşulları gibi daha kontrollü koşullar altında yetiştirilmesinin aksine, tarlada yetiştirildiğinde maruz kaldığı koşulları kapsayacak şekilde olabilir.
Sınırlayıcı olmayan özellikler
Giberellik asit veya bitkilerin büyümesini veya uygunluğunu teşvik ettiği bilinen diğer maddeler veya bileşikler
Sıcak koşullar [yani tropikal, subtropikal veya sıcak sıcaklık bölgeleri] ve metabolizması bu tür iklimler için optimize edilmiştir). Bu tür engelleme koşullarının sınırlayıcı olmayan örnekleri (bakteri-baklagil etkileşimlerindeki sinyal engellemelerinden, bakteri-bitki simbiyotik ilişkisini engellemelerinden veya geciktirmelerinden bilindiği üzere) ph stresi, ısı stresi ve su stresini içerir.
“bakteri-bitki simbiyotik ilişkisini engelleyen veya geciktiren çevresel koşullar” terimi burada, sinyal moleküllerinin üretimini ve bunlar arasındaki alışverişi erteleyen veya engelleyen çevresel koşulları belirttiği düşünebilir ve hatta bunlarla sınırlı olmamaktadır.
Bitkiyi strese sokan koşullar
Bir asırdan fazla bitki ıslahı, çoğu mahsul türünün fotosentetik oranlarında çok az artışa neden oldu. Artan dünya nüfusu, dünya gıda kaynaklarını artırmak için çevresel olarak kabul edilebilir yolların bulunması gerektiği anlamına geliyor. Salisilik Asit, test edilen tüm bitkilerin fotosentetik oranını arttırdı. Salisilik Asit hem sera hem de tarla koşullarında fotosentezde %10-20 artışlara neden olmuştur. Actetil salisilik asit ve gentisik asit ile benzerdir.
Fotosentezi hızlandıran kimyasallar, bitkilerin ve diğer fotosentetik organizmaların fotosentez sürecini artırmak veya desteklemek için kullanılan bileşenlerdir. Fotosentez, bitkilerin güneş enerjisini kullanarak karbondioksit ve suyu glikoz ve oksijen gibi besin maddelerine dönüştürdüğü biyokimyasal bir süreçtir.
Sodyum Sitratın Gıda Sektöründeki Yeri ve Kullanım Alanları Sodyum sitrat beyaz renksiz kristallere sahip…
Sodyum Hidroksitin Plastik Sektöründeki Kullanımı ve Endüstriyel Avantajları Sodyum hidroksit, plastik ve kauçuk üretiminin…
Magnezyum Klorürün Kozmetikte Kullanımı ve Cilt Üzerindeki Faydaları Magnezyum Klorürün sağlığa birçok faydası vardır.…
Labsa'nın Deterjan Endüstrisinde Kullanımı ve Üretim Süreci Labsa deterjan sektörünün ana hammaddelerinden biridir. Çamaşır tozu,…
Guar Gum Neden Kozmetik Sektörünün Vazgeçilmez Kahramanıdır? Guar gum, kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan doğal…
Sorbitol Nedir, Nasıl Üretilir ve Nerelerde Kullanılır? Sorbitol C6H14O6 kimyasal formülüne sahip bir şeker alkolüdür. Yaygın…