Hidrojen peroksit içeren dezenfektanların bazı mikroorganizmalara karşı etkili olduğu tespit edilmiştir. Bu mikroorganizmalar aşağıdaki gibidir.
Yukarıda bahsedilen mikroorganizmaların inhibe edilmesi için hidrojen peroksit içeren çözeltilerin konsantrasyonu minimum %0.8, %1.0 ve %2.0 dir.
Belirli zaman aralıklarında bu konsantrasyonlardaki çözeltilerin bakteriler üzerinde %100 etki sağlayacağı tespit edilmiştir. Yukarıdaki mikroorganizmalar üzerinde 5 dakika üzerindeki dezenfektan etkisi ile tüm mikroorganizmanın yok edildiği görülmüştür.
Son zamanlarda tablet formunda dezenfektanlar kullanıma sunulmuştur. Bu tür tablet formundaki dezenfektanlar, içerisinde belli bir oranda hidrojen peroksit bulunan sodyum perkarbonat ile gerçekleştirilmektedir. Buradaki en önemli husus, sodyum perkarbonat’ın içerisinde ne olmaması gerekmektedir.
Sodyum Sitratın Gıda Sektöründeki Yeri ve Kullanım Alanları Trisodyum Sitrat beyaz renksiz kristallere sahip organik…
Sodyum Hidroksitin Plastik Sektöründeki Kullanımı ve Endüstriyel Avantajları Sodyum hidroksit, plastik ve kauçuk üretiminin olmazsa…
Magnezyum Klorürün Kozmetikte Kullanımı ve Cilt Üzerindeki Faydaları Magnezyum Klorürün sağlığa birçok faydası vardır. Bununla…
Labsa'nın Deterjan Endüstrisinde Kullanımı ve Üretim Süreci Labsa deterjan sektörünün ana hammaddelerinden biridir. Çamaşır tozu,…
Guar Gum Neden Kozmetik Sektörünün Vazgeçilmez Kahramanıdır? Guar gum, kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan doğal…
Sorbitol Nedir, Nasıl Üretilir ve Nerelerde Kullanılır? Sorbitol C6H14O6 kimyasal formülüne sahip bir şeker alkolüdür. Yaygın…