Dezenfektan

Solvent İçerikli Deterjan Üretimi

Endüstriyel alanda, bir birinden farklı çözücüleri içeren  endüstriyel temizlik maddeleri bulunmaktadır. Bu endüstriyel temizlik maddeleri deterjan özelliğine sahiptir. Bu endüstriyel temizlik ürünleri benzen, toluen, ksilen, benzin ve aromatik olarak karıştırılmış trikloretilen ve perkloretilen ile kombine edilerek uzun süre endüstride temizlik maddesi olarak kullanılmıştır.

Endüstriyel Temizleyici Kimyasalların Kullanım Alanları

Bu tarz endüstriyel temizlik maddeleri genel olarak vernik ve yağları temizlemek için kullanılır. Daha önceki teknoloji ile üretilen endüstriyel temizlik ürünleri inşaatların, servis istasyonlarının bunlara benzeyen binalar, tren istasyonları, fayanslar ve beton yüzeylerin kirli alanları ve çimento içerikli yüzeylerde kullanılır.

Bu tür alanlardaki kirler, mekanik kir yapısı ile birlikte katran, gres, yağ, vernik, reçine ve asfalten gibi maddelerden oluşmaktadır. Bu gibi kirliliklerin temizlenmesi, uzun süre kimyasal etkiye maruz bırakmadan ve oyalama gibi mekanik etki olmadan çözmek mümkün değildir.

Sizlere anlatacağımız endüstriyel temizlik kimyasalı kirli alan ve yüzeye püskürtme yöntemi ile yıkama sonucunda etkili çözümler sunan bir çalışmayı verecektir.

Endüstriyel Temizleme Sıvısının Bilesimi Nasıldır?

Üretilecek olan endüstriyel temizleme maddesi A,B,C ve D maddelerinden oluşmaktadır.

A maddesi, %10 ile %25 aralığında klorlu hidrokarbon bileşiğini içermektedir. A maddesi bir karışımdır. Karışım metilen klorit, trikloretilen, perkloretilen ile oluşmaktadır.

B maddesi, %25 ile %40 sıvı formda alifatik ketonlar veya alifatik esterlerden oluşur. B maddesi Metil Etil Keton (MEK) ve Etil Asetat ile oluşturulur.

C maddesi, %40 ile %50 aralığında suda çözünen alkanollerden oluşur. C maddesi İzopropil Alkol, Propanol ve Bütanol’den oluşmaktadır.

D maddesi, ağırlıkça %1 ile %10 aralığında yüzey aktif maddeden oluşmaktadır. D maddesi bahsi gecen urun anyonik yüzey aktif kimyasaldır.

OktayKose

Trend Yazılar

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flatasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flatasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler Stearik asidin madencilikteki…

% gün önce

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları   Sodyum formaldehit sülfoksilat (SFS), genellikle tekstil endüstrisinde…

% gün önce

Zeytin Karartma İşlemi İçin Demir Glukonat Bazlı Formülasyon

Zeytin Karartma İşlemi İçin Demir Glukonat Bazlı Formülasyon Zeytin karartma işlemi, zeytinlerin rengini değiştirerek istenmeyen…

% gün önce

Uzun Ve Elastik Slime Nasıl Yapılır: Adım Adım Rehber

Uzun Ve Elastik Slime Nasıl Yapılır: Adım Adım Rehber Slime, çocuklar arasında popüler bir oyuncağın…

% gün önce

Sodyum Metabisülfit: Petrol Sektöründe Devrim Yaratan Kullanımlar

Sodyum Metabisülfit: Petrol Sektöründe Devrim Yaratan Kullanımlar Sodyum metabisülfit, beyaz kristal veya kristal toz halinde…

% gün önce

Sodyum Hekzaflorosilikat İle Çimentonun Dayanıklılığını Artırma: Kalıcı Yapılar İçin Bilimsel Çözümler

Sodyum Hekzaflorosilikat İle Çimentonun Dayanıklılığını Artırma: Kalıcı Yapılar İçin Bilimsel Çözümler Sodyum hekzaflorosilikat, silika, sodyum…

% gün önce