Dezenfektan

Islak Mendil Üretiminde Koruyucu Bileşim

Islak mendil üretilirken mendile silme özelliği kazandırmak için bazı kimyasallar kullanılır. Burada kullanılan maddeler sonucunda nemli bir ortam oluşur. Bu nemli ortamda veya silme işlemi yapıldıktan sonra uygulandığı alanda oluşan nemli ortamda bakteri üremesi meydana gelir. Bu bakteri türü B. Cepacia olarak bilinir.

Islak mendil içerisindeki bakteri oluşumunu inhibe etmek için üretim sırasında koruyucu bileşim çözelti içerisine eklenir.

Islak Mendil İçerisindeki Koruyucu Bileşimin Özelliği

Burada elde edilen koruyucu bileşim, bir substrat ile taşınarak yüzeyi silme kabiliyetinden ziyade substratın içerisinde bakteri oluşumunu engelleme kabiliyetine de sahiptir. Substrat yüzeyinde mikroorganizma oluşumunu engeller ve aynı zamanda silme yüzeyinde mikroorganizma bırakmayacak özelliklere sahiptir.

Islak Mendil Koruyucu Bileşimi Nasıldır?

Elde edilecek substrat mikroorganizma oluşumuna engel olacak ve bakteri oluşumu ile bozulmasını engelleme kabiliyetine sahip olmalıdır. Islak mendilin koruyucu bilesimi aşağıdaki gibidir.

Islak mendildeki koruyucu bileşim oluşturulurken substrat içerisinde glukonolakton en önemli etken madde olarak kullanılır. Glukonolakton sınıfı içerisinde sodyum glukonat, baryum glukonat, magnezyum glukonat ve çinko glukonat yer alır.

Tercihen ticari olarak en çok bulunan glukonolakton türevlerinden çinko glukonat olmaktadır.

Çinko Glukonat ile birlikte benzoik asit veya tuzu birlikte kullanılır. Ya da Çinko glukonat ile birlikte potasyum sorbat veya sodyum benzoat birlikte kullanılır.

Islak mendil içerisinde çözücü olarak kullanılan alkoller içerisinde Etil Alkol ve İzopropil alkol bulunur. Bunun yanında çözücü olarak su kullanılmaktadır. Aynı zamanda glikoller de bulunur. Bu glikoller arasında Mono Propilen Glikol, 1,3 Butilen Glikol gibi ürünler bulunur.

OktayKose

Trend Yazılar

Endüstride N-Metil-2-Pirolidon: Çözücü Formülasyonu Ve Kullanım Alanları

Endüstride N-Metil-2-Pirolidon: Çözücü Formülasyonu Ve Kullanım Alanları N-Metil-2-pirolidon, geniş bir endüstriyel uygulama yelpazesi için kullanılan…

% gün önce

Demir İşleme Kimyasallarının Endüstriyel Kullanımları: Üretim Ve Temizleme Süreçleri

Demir İşleme Kimyasallarının Endüstriyel Kullanımları: Üretim Ve Temizleme Süreçleri Demir işleme, genellikle demir cevherinden demir…

% gün önce

Palmitik Asitin Yenilenebilir Enerjideki Rolü: Biyodizel Üretimine Katkısı

Palmitik Asitin Yenilenebilir Enerjideki Rolü: Biyodizel Üretimine Katkısı Palmitik asit, bir doymamış yağ asidi olmayan…

% gün önce

Salça Üretiminde Kimyasalların Rolü: Doğallıktan Korumaya

Salça Üretiminde Kimyasalların Rolü: Doğallıktan Korumaya Salça üretiminde genellikle doğal ve katkısız bir ürün elde…

% gün önce

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flatasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flotasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler Stearik asidin madencilikteki…

% gün önce

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları Sodyum formaldehit sülfoksilat (SFS), genellikle tekstil endüstrisinde kullanılan…

% gün önce