Üretim

Manganez ve Bitki Arasındaki İletişim

Manganez bitkilerin büyümesi için hayati önem taşıdığı iyi bilinmektedir. Manganez aşınmış çeltik tarlalarında pirinci ve kumlu tarlalarda buğday, sebze ve meyveleri canlandırabilir.

Manganezin Olumsuz Etkileri Nelerdir?

Narenciye ve hurma ağaçları, içlerinde aşırı miktarda manganez biriktiğinde yaprakları dökülebilir.

Manganez Etkisi Nedir?

Manganez bileşiklerinde, suda çözünür manganez bileşikleri etkisi hızla kaybolsa da, pirinç, buğday ve meyve yetiştirmek için temel gübre olarak kullanılır. Kolayca bulunabilen etkisi nedeniyle üzerlerine püskürtülür. Öte yandan, sitrik asitte çözünen manganez bileşikleri toprak düzenleyiciler olarak etkilidir, ancak gübre tepkisi çok yavaş salınır. Manganez ve manganez bileşiklerinin çok az olduğu bölgelerde, sitrik asitte çözünen manganezin etkisi toprakta fark edilemez.

Manganezin Çözünme Durumu Nedir?

Manganez gübreleri, manganez sülfür gübresi gibi suda çözünür manganez gübresi ve manganez cürufu gübresi gibi sitrik asitte çözünür manganez gübresi ve ayrıca bileşik manganez gübreleri içerir.

Manganez Endüstriyel Atık Olarak Geçer Mi?

 Endüstriyel atık olarak bertaraf edilen manganez yan ürünleri hem suda çözünür manganez hem de sitrik asitte çözünür manganez içerdiğinden, manganez gübresi için kullanılmak üzere etkili bir manganez kaynağı sağlayabilirler.  Yan ürünleri hem suda çözünür manganez hem de sitrik asitte çözünür manganez içerdiğinden, gübre tepkisinin hem kolayca bulunabilen hem de yavaş salınan yeni bir manganez gübresi için kullanılmak üzere etkili bir manganez kaynağı sağlayabilirler. Şimdiye kadar endüstriyel atık olarak atılan yan ürünler, gübre tepkisinin hem hazır hem de yavaş salınımlı olarak çalıştığı yeni bir manganez gübresi için etkili bir şekilde kullanılabilir.

Manganez gübresinin bileşenleri nelerdir?


Manganez Bileşenleri
Sitrik asitte çözünür manganez
Suda çözünür manganez
Çözünür manganez

Potasik Bileşenler
Sitrik asitte çözünür potasyum
Suda çözünür potasyum

Kireç Bileşenleri
Çözünür kireç  (hidroklorik çözünür)
Çözünür silikat (hidroklorik çözünür)
Alüminyum oksit
Demir oksit
Nem
OktayKose

Trend Yazılar

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flatasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flotasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler Stearik asidin madencilikteki…

% gün önce

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları Sodyum formaldehit sülfoksilat (SFS), genellikle tekstil endüstrisinde kullanılan…

% gün önce

Zeytin Karartma İşlemi İçin Demir Glukonat Bazlı Formülasyon

Zeytin Karartma İşlemi İçin Demir Glukonat Bazlı Formülasyon Zeytin karartma işlemi, zeytinlerin rengini değiştirerek istenmeyen…

% gün önce

Uzun Ve Elastik Slime Nasıl Yapılır: Adım Adım Rehber

Uzun Ve Elastik Slime Nasıl Yapılır: Adım Adım Rehber Slime, çocuklar arasında popüler bir oyuncağın…

% gün önce

Sodyum Metabisülfit: Petrol Sektöründe Devrim Yaratan Kullanımlar

Sodyum Metabisülfit: Petrol Sektöründe Devrim Yaratan Kullanımlar Sodyum metabisülfit, beyaz kristal veya kristal toz halinde…

% gün önce

Sodyum Hekzaflorosilikat İle Çimentonun Dayanıklılığını Artırma: Kalıcı Yapılar İçin Bilimsel Çözümler

Sodyum Hekzaflorosilikat İle Çimentonun Dayanıklılığını Artırma: Kalıcı Yapılar İçin Bilimsel Çözümler Sodyum hekzaflorosilikat, silika, sodyum…

% gün önce