Süt hayvanlarında sağımlarda ve yavru süt emmelerinde hayvanın meme çevresi ve uçlarında mantar ve bakteriler yüzünden enfeksiyon kapmaya uygundur. mikroorganizmaların neden olduğu kontaminasyondan korumak için dezenfektan etkisine sahip ürünler bilinmektedir.
Veterinerlik alanında, süt hayvanlarının sağım ve emme sonrası meme başı dezenfeksiyonu için klor bazlı bileşimlerin kullanımı, avantajlarla beraber dezavantajları da bize sunar.
Düşük dozlarda kloramin-T kullanımına izin verirken aynı zamanda zaman içinde uzun süreli bir yumuşatıcı etki sağlar.
Temas sürelerini uzatmak için hayvanların memelerine yapışabilen kolloidal, yüksek viskoziteli bir dispersiyon oluşturur.
Kloramin-t’nin sulu çözelti içindeki klorlu bileşiklerin kararlılığı ile karşılaştırıldığında yüksek kararlılığıdır.
Saklama süresi artar.
Düşük klor dozlarında dezenfektan etkinliğine sahip bir toz bileşimi elde edilmiş olur.
Kullanılan topaklanma önleyici madde silikon dioksittir.
1 saat sonra, tercihen 2-3 saat sonra elde edilen jel karışımı, sağımdan sonra hayvanların meme uçlarına batırılarak uygulanabilir.
Mastitis, memelerdeki enfeksiyon ve enflamasyon durumudur ve süt kalitesini olumsuz etkiler. Sağma sonrası meme dezenfeksiyonu, mastitis riskini azaltarak hayvan sağlığını korur ve süt kalitesini artırır.
Sodyum Sitratın Gıda Sektöründeki Yeri ve Kullanım Alanları Sodyum sitrat beyaz renksiz kristallere sahip…
Sodyum Hidroksitin Plastik Sektöründeki Kullanımı ve Endüstriyel Avantajları Sodyum hidroksit, plastik ve kauçuk üretiminin…
Magnezyum Klorürün Kozmetikte Kullanımı ve Cilt Üzerindeki Faydaları Magnezyum Klorürün sağlığa birçok faydası vardır.…
Labsa'nın Deterjan Endüstrisinde Kullanımı ve Üretim Süreci Labsa deterjan sektörünün ana hammaddelerinden biridir. Çamaşır tozu,…
Guar Gum Neden Kozmetik Sektörünün Vazgeçilmez Kahramanıdır? Guar gum, kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan doğal…
Sorbitol Nedir, Nasıl Üretilir ve Nerelerde Kullanılır? Sorbitol C6H14O6 kimyasal formülüne sahip bir şeker alkolüdür. Yaygın…