Salisilik Asit Jelinin Üretimi Ve Cilt Bakımındaki Etkileri
Beta Hidroksi asit sınıfında yer alan Salisilik Asit, bir monohidroksi benzoik asit’tir. Salisilik Asit’in tuzları ve esterleri salisilatlar olarak bilinmektedir.
Birçok cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Ayrıca ağrı hafifleten kremlerin imalatında da kullanılarak ağrıyı azaltmaktadır.
Sivilce karşıtı tedavilerinde,
Akne tedavisinde,
Sedef hastalığı tedavisinde,
Nasır tedavisinde,
Deri benleri tedavisinde,
Siğil tedavisinde,
Keratoz Pilaris tedavisinde,
Şampuanlarda Kimyasal Eksfoliyant tedavisinde,
Cilt tedavilerinde reçetesiz ilaçlarda %2 oranında kullanılmaktadır.
Şampuanlar ve cilt temizleyiciler için %3 oranında kullanılmaktadır.
Siğillerinde tedavi edilmesi için kullanılan Salisilik Asit konsantrasyonu %40 civarındadır.
Bu jel kıvamlaştırıcı madde içermektedir. Bunun yanında Nitrojen kaynağı içeren bileşik içermektedir. Elde edilen bu jel Salisilik Asit’in güvenli ve stabil bir şekilde taşınması için ve depolanması için fayda sağlamaktadır.
●Konsantre salisilik asit jeli %40 ile %70 oranında ağırlıkça Salisilik Asit içermektedir.
●Ağırlıkça en az %1 ile en fazla %50 oranında koyulaştırıcı madde içermektedir.
●Salisilik Asidi stabilize edebilecek uygun Nitrojen bileşiğini içermektedir.
Konsantre Salisilik Asiti’nin viskozitesini artıracak iyonik olmayan kıvam artırıcılar İçerisinde bulunan maddeler; Agar Agar, Pektin. Bentonit, Kitosan, Karboksimetil Selüloz (CMC), Karragenan, Xanthan Gum (Ksantan Sakızı), Jelatin, Setil Alkol (Cetyl Alcohol), Mikrokristalin Selüloz, Krozkarmeloz gibi kıvam verici maddeler kullanılır.
Salisilik Asidin stabilize edilmesi için uygun nitelikte nitrojen bileşiği kullanılmaktadır. Bu nitrojen bileşikleri aşağıdaki gibidir. Örneğin, Alkoksilenmiş Amidler, Alkoksilenmiş Aminler, Amidler, Amin Oksitler ve Aminler. Aminler içerisinde, Mono Etanol Amin, Dietanol Amin, Trietanolamin kullanılır.
Salisilik asit jeli üretimi için gerekli olan bileşenlerin hazırlanması gerekmektedir. Ana bileşen, salisilik asit olacaktır. Diğer bileşenler arasında su, jelleştirici ajanlar, koruyucular ve diğer aktif maddeler bulunabilir. Örneğin, ciltteki yağı ve kirleri temizlemeye yardımcı olan surfaktanlar eklenmiş olabilir.
Sodyum Sitratın Gıda Sektöründeki Yeri ve Kullanım Alanları Sodyum sitrat beyaz renksiz kristallere sahip…
Sodyum Hidroksitin Plastik Sektöründeki Kullanımı ve Endüstriyel Avantajları Sodyum hidroksit, plastik ve kauçuk üretiminin…
Magnezyum Klorürün Kozmetikte Kullanımı ve Cilt Üzerindeki Faydaları Magnezyum Klorürün sağlığa birçok faydası vardır.…
Labsa'nın Deterjan Endüstrisinde Kullanımı ve Üretim Süreci Labsa deterjan sektörünün ana hammaddelerinden biridir. Çamaşır tozu,…
Guar Gum Neden Kozmetik Sektörünün Vazgeçilmez Kahramanıdır? Guar gum, kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan doğal…
Sorbitol Nedir, Nasıl Üretilir ve Nerelerde Kullanılır? Sorbitol C6H14O6 kimyasal formülüne sahip bir şeker alkolüdür. Yaygın…