Selülit, ciltte meydana gelen bazı uygunsuz görünümlere verilen isimdir. Cildin, yumrulu veya portakal kabuğu gibi engebeli bir şekle dönüşmesi ile açıklanabilir. Bu görüntü dermisteki veya deri altındaki dokularda meydana gelen değişikliklerden kaynaklanır. Histolojik düzeydeki selülit ise deru altındaki dokuda bazı bölgelerde meydana gelen yağ birikintileri ve ödem sonucu oluşmaktadır.
Kadınlar için en büyük sorunlardan bir tanesi vücutta meydana gelen selülitlerdir. Kadınlar vücutlarında meydana gelen selülitleri eritmek veya selülit oluşmasını önlemek için selülit kremi kullanırlar.
Selülit önleyici vücut losyonu vücuda uygulanarak yedirilir. Dolayısı ile uygulama alanına etki ederek selülitlerin oluşmasını engeller.
Selülit kremlerinin üretimi yapılırken birçok hammadde kullanılmaktadır. Bunlar çok çeşitli formülasyonlara sahiptir. Selülit kremi uygulama yapılırken yaşanan en büyük sorun; Cilt üzerindeki lipitleri deforme ederek cilt sorunlarına neden olmaktadır.
Anti-Selülit vücut losyonlarında kafein kullanımının, krem içerisinde meydana getirdiği ve pozitif sonuçlar oluşturduğu özellikler aşağıdaki gibidir.
Vücut kremlerinde kafein kullanımı kullanılmayan kremlere nazaran daha iyi sonuçlar verdiği tespit edilmiştir.
Kafein’in anti-selülit vücut losyonlarında kullanılmasıyla emülsiyonun viskozitesi artmıştır. Kafein konsantrasyonunun artması ile viskozite artışı optimum düzeye ulaşmıştır.
Vücut kremi yapılırken, emülsiyon sıcaklığı artırılmaktadır. Bu artış sırasında üretilecek kremin kokusu değişmektedir. Kafein kullanılması durumunda kokuda değişiklik olmadığı tespit edilmiştir.
Kafein kullanılarak üretilen anti-selülit kremlerinde cilt nemlendirme kabiliyeti normal kremlere göre daha yüksek bir sonuç elde etmiştir. Nemlendirme kabiliyeti diğer kremlere nazaran cildi 2 kat daha fazla nemlendirdiği tespit edilmiştir.
Çözeltide kafein kullanılması ile pH değerinde hafif bir azalmaya yardımcı olmuştur. Kafein selülit kremlerinin pH=6 civarında olmaktadır. Bu nedenle piyasada bulunan cilt kremlerine kıyasla cildin lipit tabakasının deforme olmasını engellemektedir.
Selülit Kremlerinin imalatında aşağıdaki hammaddeler kullanılmaktadır.
Selülit kremi üretimi yapılırken 2 faz uygulaması yapılmaktadır. Bu 2 faz ayrı ayrı emülsiyon olarak elde edilir. Daha sonra 2 faz bir biri ile karıştırılarak elde edilmektedir.
Kafein cilde uygulandığında kan damarlarını genişleterek kan dolaşımını artırır. Bu, selülit oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilir çünkü artan kan dolaşımı, cilt altındaki yağ hücrelerinin daha etkili bir şekilde dağılmasına ve dolaşım sorunlarının azaltılmasına yardımcı olabilir.
Kafein, ciltteki elastikiyeti artırabilir ve cildin daha sıkı ve daha pürüzsüz görünmesine yardımcı olabilir. Kafein, yağ hücrelerinden yağların salınmasını teşvik edebilir ve metabolizmayı hızlandırabilir. Bu, selülitli bölgelerde yağ yakımını artırarak selülit görünümünün azalmasına yardımcı olabilir.
Sodyum Sitratın Gıda Sektöründeki Yeri ve Kullanım Alanları Sodyum sitrat beyaz renksiz kristallere sahip…
Sodyum Hidroksitin Plastik Sektöründeki Kullanımı ve Endüstriyel Avantajları Sodyum hidroksit, plastik ve kauçuk üretiminin…
Magnezyum Klorürün Kozmetikte Kullanımı ve Cilt Üzerindeki Faydaları Magnezyum Klorürün sağlığa birçok faydası vardır.…
Labsa'nın Deterjan Endüstrisinde Kullanımı ve Üretim Süreci Labsa deterjan sektörünün ana hammaddelerinden biridir. Çamaşır tozu,…
Guar Gum Neden Kozmetik Sektörünün Vazgeçilmez Kahramanıdır? Guar gum, kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan doğal…
Sorbitol Nedir, Nasıl Üretilir ve Nerelerde Kullanılır? Sorbitol C6H14O6 kimyasal formülüne sahip bir şeker alkolüdür. Yaygın…
Yorumları Göster
Gerçekten aydınlatıcı olmuş 👍