Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çeşitli özel gereksinimlere sahip beton üretilmektedir. Büyük ölçekli beton projelerinde, sonraki inşaattaki bir sondaj kazığı ile erken inşaattaki bir sondaj kazığının birbirini tıkayarak bir bütün halinde bağlanmasını sağlamak için betonun kuruma süresinin 60-80 saate kadar uzatılması gerekmektedir. Sıradan geciktiricilerin bu gereksinimi karşılayamayabilirler. Beton geciktiricilerin çoğu sadece normal sıcaklıkta kullanılabilir ve sıcak yaz aylarında geciktirici etki çok zayıftır, bu nedenle beton geciktiricilerin uygulama aralığı bir dereceye kadar engellenir.
90-95°C sıcaklıkta akrilik asit ve etilendiamin üzerinde azeotropik damıtma gerçekleştirmek ve bir polimer ara ürünü elde etmek için reaksiyon işlemine bir dehidratasyon maddesi eklenmelidir sonrasında 3 saat boyunca bir başlatıcı, bir indirgeme maddesi ve bir zincir transfer maddesinin etkisi altında 40-50°C sıcaklıkta polimer ara maddesi, metakrilat ve alil alkol üzerinde kopolimerizasyon reaksiyonunun gerçekleştirilir. Kopolimerizasyon reaksiyonu bittikten sonra su ve şeker kamışı eklenir ve ardından pH değeri ayarlanarak ürün elde edilir.
Akrilik asit ve aminler modifiye edilir ve daha sonra ester ve alkol ile reaksiyona girerek bir organik geciktirici solüsyon elde edilir, inorganik bir geciktirici ile karşılaştırıldığında, organik geciktirici solüsyon beton üzerinde daha iyi işlenebilirliğe sahiptir ve aynı zamanda üstündür.
Geciktirici, hidrasyon reaksiyonunun ilerlemesini engellemek için çimento yüzeyinde pasif bir film oluşturabilir.
Geciktirici ayrıca çimento yüzeyindeki pasif filmin betonun daha sonraki mukavemetini etkilemek için çok yoğun olmasını önleyebilir.
Kuruma süresi uzatılır.
Zaiyat azaltılmış olur.
Bu tür kimyasallar, özellikle soğuk iklim bölgelerinde veya don riski olan hava koşullarında beton uygulamalarında kullanılır. Bu kimyasallar, betonun su içeriğini düşürerek ve donma noktasını düşürerek betonun donma direncini artırır. Potasyum asetat, kalsiyum klorür gibi kimyasallar bu kategoriye girer.
Sodyum Sitratın Gıda Sektöründeki Yeri ve Kullanım Alanları Sodyum sitrat beyaz renksiz kristallere sahip…
Sodyum Hidroksitin Plastik Sektöründeki Kullanımı ve Endüstriyel Avantajları Sodyum hidroksit, plastik ve kauçuk üretiminin…
Magnezyum Klorürün Kozmetikte Kullanımı ve Cilt Üzerindeki Faydaları Magnezyum Klorürün sağlığa birçok faydası vardır.…
Labsa'nın Deterjan Endüstrisinde Kullanımı ve Üretim Süreci Labsa deterjan sektörünün ana hammaddelerinden biridir. Çamaşır tozu,…
Guar Gum Neden Kozmetik Sektörünün Vazgeçilmez Kahramanıdır? Guar gum, kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan doğal…
Sorbitol Nedir, Nasıl Üretilir ve Nerelerde Kullanılır? Sorbitol C6H14O6 kimyasal formülüne sahip bir şeker alkolüdür. Yaygın…