Teknik

Kontamine Broyler Yemlerinde Bakteri Büyümesini Engellemek İçin Formik Asit Kullanımı Nasıldır?

Kontamine hayvan yemleri ortam sıcaklığı, bulunduğu ortamın asitlik düzeyine bağlı olarak zamanla bakteri üremesinden dolayı bozunmaktadır.

Formik asit farklı konsantrasyonlarda etlik üretimi yapılan civcivlerin yemlerinde uygulanarak bakteri oluşumu engellenmiştir.

Formik Asit moleküler yoğunluğu en yüksek organik asit olarak bilinir. Aynı zamanda ikinci en güçlü organik asit olarak bilinir. pKa değeri de düşüktür. Bakterilerin büyümesinin kontrolünde daha az miktar için etkilidir.

Dünya genelinde kanatlı hayvan yetiştiriciliğinin artması ile Gallinarium gibi patojenler çok büyük önem kazanmıştır. Bundan dolayı temiz olmayan yemler kanatlı hayvanlarda salmonella bakterilerinin ana kaynağıdır. Yem içerisinde az sayıda salmonella bulunması da iyi birşey değildir.

Formik Asidin Yemlerdeki Çalışma Prensibi Nasıldır?

Beslenme için kullanılan yemlerde formik asit’in dezenfekte edici etkisinde faydalanılmaktadır. Formik asit’in ayrışmayan molekülleri hücre içerisinde gerçekleşen difüzyonu ile pH’ı düşürmektedir. Formik asit’in kontamine yemlere farklı oranlarda uygulanması ile etlik civcivlerin ölüm oranları üzerine etkileri de detaylı bir şekilde araştırılmaktadır.

Bunlar etlik civ civlerin bağırsak pH’ları ile doğrudan bağlantılıdır.

Formik Asit Kanatlı Yemlerine Nasıl Uygulanır?

Öncelikle besin suyu ile damıtılmış su 50 mg/kg yem olmalıdır. Besin suyu %0.5 %1 ve %1.5 konsantrasyonlarını içerebilir. Yem içerisine formik asit eklenmesi ile pH düzeylerinde önemli düşüşler yaşandı. Bu nedenle S.Galinarium sayıları önemli oranda düşmüştür.

Formik Asidin Kontamine Broyler Yemlerinde Kullanımıyla İlgili Bazı Önemli Noktalar:

Formik asit, yemlerin içinde veya üzerinde bulunan bakteri ve diğer mikroorganizmaları etkisiz hale getirerek mikrobiyal büyümeyi engeller. Bu, yemin taze kalmasını sağlar ve broylerlerin mikrobiyal hastalıklara karşı korunmasını sağlar. Formik asit, yemlerin pH seviyesini düşürür ve bu da mikroorganizmaların büyümesi için uygun olmayan bir ortam yaratır. Asidik bir ortamda, patojen bakteri ve mantarların çoğalması zorlaşır ve bu da yemlerin kalitesini korur.

OktayKose

Trend Yazılar

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flatasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flotasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler Stearik asidin madencilikteki…

% gün önce

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları Sodyum formaldehit sülfoksilat (SFS), genellikle tekstil endüstrisinde kullanılan…

% gün önce

Zeytin Karartma İşlemi İçin Demir Glukonat Bazlı Formülasyon

Zeytin Karartma İşlemi İçin Demir Glukonat Bazlı Formülasyon Zeytin karartma işlemi, zeytinlerin rengini değiştirerek istenmeyen…

% gün önce

Uzun Ve Elastik Slime Nasıl Yapılır: Adım Adım Rehber

Uzun Ve Elastik Slime Nasıl Yapılır: Adım Adım Rehber Slime, çocuklar arasında popüler bir oyuncağın…

% gün önce

Sodyum Metabisülfit: Petrol Sektöründe Devrim Yaratan Kullanımlar

Sodyum Metabisülfit: Petrol Sektöründe Devrim Yaratan Kullanımlar Sodyum metabisülfit, beyaz kristal veya kristal toz halinde…

% gün önce

Sodyum Hekzaflorosilikat İle Çimentonun Dayanıklılığını Artırma: Kalıcı Yapılar İçin Bilimsel Çözümler

Sodyum Hekzaflorosilikat İle Çimentonun Dayanıklılığını Artırma: Kalıcı Yapılar İçin Bilimsel Çözümler Sodyum hekzaflorosilikat, silika, sodyum…

% gün önce