Kozmetik

Lesitin İle Trietanolamin Kombinasyonundan Oluşan Topikal Kremler

Ciltte uzun süreli nemlendirici etkisine sahip ürünleri bulmak biraz zordur. Lakin bazı uygulamalar  cildin üzerinde veya cildin hemen altındaki katmanlarda koruma sağlar ve nemli kalmasına yardımcı olur.

Bu tür kremlerde yüksek su içerisinde çözünmesi ile stabilitesini koruması önemlidir. Alttaki deriden su kaybının önlenmesi için lipomların kullanımını bu tür bileşenlere fayda sağlamaktadır. Bu tarz bileşimler üçlü matrislerden oluşmaktadır.

Bu uygulamada lesitin’in sudaki şişme özelliğinden faydalanılır. Bileşim yağ fazı ve su fazından oluşmaktadır.

Bu bileşimin yağ fazı anlat stearat içermektedir. El losyonundaki su fazı ise bu ortamda baskın halde bulunan lipozomlar, trietanolamin ve Mono Propilen Glikol içermektedir.

Lesitin bazı araştırmalarda saç ve saç tedavileri için önemli özelliklere sahip bir bileşiktir. Cilt ve saç için yağlama özelliklerine sahip bir bileşiktir. Lesitinin kozmetik preparatlarda kullanımında, şampuanların içerisinde %1-%2 aralığında cilt yağlarında %10 düzeyinde kullanıma sahiptir. Lesitin kullanılırken cildin kuru veya nemli bir yapıya sahip olması önemlidir. Kuru ciltlerde lesitin kullanımı %0.5 ile %0.65 aralığında olmalıdır. Daha fazla oranlarda kullanımı  cildin daha fazla kurumasına neden olabilir.

Topikal Krem Bileşimi Nasıldır?

Bu bileşimde kullanılan Trietanolamin (TEA) miktarı kullanılan lesitin miktarına bağlıdır. Her mol lesitin için 1 mol Trietanolamin (TEA) kullanılır. Buradan yola çıkarsak %1 lesitin kullanılması durumunda %0.2 Trietanolamin (TEA) kullanılır.

Cilt kuruluğuna uygun bir formülde trietanolamin (TEA) %0.4 tür.

Kullanılan diğer bileşimler aşağıdaki gibidir.

Yukarıda bahsettiğimiz içeriğe sahip nemlendirici krem cildin kurumasına karşı uzun süre koruma sağlayabilmektedir. Elde edilen nem bariyeri oldukça güçlü özelliklere sahiptir.

OktayKose

Trend Yazılar

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flatasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flotasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler Stearik asidin madencilikteki…

% gün önce

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları Sodyum formaldehit sülfoksilat (SFS), genellikle tekstil endüstrisinde kullanılan…

% gün önce

Zeytin Karartma İşlemi İçin Demir Glukonat Bazlı Formülasyon

Zeytin Karartma İşlemi İçin Demir Glukonat Bazlı Formülasyon Zeytin karartma işlemi, zeytinlerin rengini değiştirerek istenmeyen…

% gün önce

Uzun Ve Elastik Slime Nasıl Yapılır: Adım Adım Rehber

Uzun Ve Elastik Slime Nasıl Yapılır: Adım Adım Rehber Slime, çocuklar arasında popüler bir oyuncağın…

% gün önce

Sodyum Metabisülfit: Petrol Sektöründe Devrim Yaratan Kullanımlar

Sodyum Metabisülfit: Petrol Sektöründe Devrim Yaratan Kullanımlar Sodyum metabisülfit, beyaz kristal veya kristal toz halinde…

% gün önce

Sodyum Hekzaflorosilikat İle Çimentonun Dayanıklılığını Artırma: Kalıcı Yapılar İçin Bilimsel Çözümler

Sodyum Hekzaflorosilikat İle Çimentonun Dayanıklılığını Artırma: Kalıcı Yapılar İçin Bilimsel Çözümler Sodyum hekzaflorosilikat, silika, sodyum…

% gün önce