Nikel-Kadmiyum (Ni-Cd) ve Ni-MH yani Lityum Nikel Oksit gibi şarj edilebilir pillerle karşılaştırıldığında, Lityum İyon piller, esas olarak daha yüksek 3,6 V çalışma voltajları nedeniyle gelişmiş bir enerji yoğunluğuna sahiptir. 1991 yılında ticari bir marka tarafından ticarileştirilmelerinden bu yana, Li-ion piller hacimsel enerji yoğunluklarının sürekli olarak arttığı tespit edişlmiştir.
Li-iyon pillerin enerji yoğunluğundaki bu önemli artış, başlangıçta sabit hacimli bir hücrede daha aktif elektrot malzemeleri barındıran hücre tasarımının optimize edilmesiyle gerçekleştirilmiştir. Ticari Li-ion pillerin çoğu için pozitif elektrot malzemesi olarak kullanılmaya devam ettiğinden, bu malzemenin oldukça yoğun bir çeşidi talep edilmektedir.
Elektrot malzemelerinin kademe yoğunluğu elektrot yoğunluğunun iyi bir göstergesidir. Lityum Kobalt Oksit’in(LiCoO2) teorik yoğunluğu yaklaşık 5,1 g/cm³’tür.
Günümüz endüstrisinde, farklı uygulamalar için kullanılan Lityum Kobalt Oksit(LiCoO₂) orta birincil parçacık boyutu 1 ila 20 μm aralığındadır.
Serbest kalan 02, pil elektrolitindeki organik solvent ile kolayca reaksiyona girerek yangına veya patlamaya neden olur.Hem güvenlik , enerji yoğunluğu, özellikle büyük Lityum-iyon piller için 15 pm veya üzeri gibi büyük medyan birincil parçacık boyutuna sahip Lityum Kobalt Oksit (LiCoO2) tercih edilir.
Lityum Kobalt Oksit (LiCoO2) olağan bir üretim sürecinde, toz halindeki Kobalt Oksit (Co304) ve Lityum Karbonat (Li2CO3) karıştırılır ve ardından 800°C ile 1100°C arasında değişen bir sıcaklıkta ateşlenir. Lityum Kobalt Oksit’in büyümesi parçacıklar ateşleme sıcaklığı ve süresi ve Li miktarı tarafından kontrol. Teorikten biraz sapabilen stokiyometrilere sahip çok çeşitli lityum kobalt oksitleri belirtmek için kullanıldığına dikkat edilmelidir. Son olarak, elektrot malzemelerinin iyi hız kapasitesi sağlaması da beklentiler arasındadır.
Lityum kobalt oksit, lityum iyon pillerinin döngü performansını artırmak için ideal bir seçenektir. Bu, pillerin daha uzun ömürlü olmasını ve daha fazla şarj-deşarj döngüsüne dayanmasını sağlar.
Sodyum Sitratın Gıda Sektöründeki Yeri ve Kullanım Alanları Sodyum sitrat beyaz renksiz kristallere sahip…
Sodyum Hidroksitin Plastik Sektöründeki Kullanımı ve Endüstriyel Avantajları Sodyum hidroksit, plastik ve kauçuk üretiminin…
Magnezyum Klorürün Kozmetikte Kullanımı ve Cilt Üzerindeki Faydaları Magnezyum Klorürün sağlığa birçok faydası vardır.…
Labsa'nın Deterjan Endüstrisinde Kullanımı ve Üretim Süreci Labsa deterjan sektörünün ana hammaddelerinden biridir. Çamaşır tozu,…
Guar Gum Neden Kozmetik Sektörünün Vazgeçilmez Kahramanıdır? Guar gum, kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan doğal…
Sorbitol Nedir, Nasıl Üretilir ve Nerelerde Kullanılır? Sorbitol C6H14O6 kimyasal formülüne sahip bir şeker alkolüdür. Yaygın…