İnceleme

RENK BOZULMASINI ÖNLEYEN GIDA KORUYUCUSU

Meyve, sebze ve bitkisel kökenli gıdalar kesildiğinde veya fizyolojik olarak zarar gördüğü bölgede kahverengi veya siyah renk değişimi meydana gelir. Zarar gören bu gıdaların renk bozulmalarını engellemek amaçlı gıda koruyucusu kullanımı gerekir. Aksi taktirde renk bozulması iştah açıcı olmayan ve tüketimini kısıtlayan bir sorun olur.  

Kararma Önleyici Formülasyon; 

Sitrik Asit; Gıda maddesinin dayanıklığını arttırmak için kullanılır. Ayrıca alkolsüz içeceklere tat vermek amacıyla tercih edilir. Şekerleme yapımında kullanımı mevcuttur. 

Askorbik Asit; Asit düzenleyici olarak gıda maddelerinde kullanılır ve gıdanın pH kontrolünü sağlanır. Sebze ve meyvelerin kararmasını önlemek için kullanımı yaygındır. Oksijen tutma özelliğine sahip olduğu için antioksidan olarak ilave edilebilir. 

L-sistein; Vejetaryen gıdalara et tadı verebilmek amacıyla kullanımı mevcuttur. Hamur yapımında un işlem maddesi ve hamur yumuşatıcısı olarak tercih edilir. 

EDTA; Gıda maddesinin lezzetini ve rengini korumak amacıyla yaygın bir kullanımı vardır. Aynı zamanda gıdaların raf ömrünü uzatır. 

Formülasyondaki her bir kimyasal Gıda ve İlaç İdaresi’nin genellikle güvenli kabul ettiği malzemeler arasındadır. Bileşenlerin uygun oranlarda seçimi ile gıda tadının etkilenmemesi ve toksik etkiye neden olmaması sağlanır. Sitrik asit ve L-sistein kombinasyonu formülasyonun temelini oluşturur ve bu kombinasyonunun düşük oranda kullanımı etkiyi arttırır. Askorbik asit ve etilendiamin tetraasetik asidin eklenmesi ile kararmanın uzun vadeli önlenmesi sağlar.  

Dört kimyasalın homojen bir şekilde karıştırıldığı formülasyon, ağırlığına göre 0,5-0,6 oranında deiyonize su içinde çözdürülür. Hazırlanan karışım meyve ve sebzelerin kararma süresini geciktirecek bir etkiye sahiptir.  Ayrıca güvenli, ucuz ve etkili bir gıda koruyucusudur.  

OktayKose

Trend Yazılar

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flatasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler

Maden Sektöründe Stearik Asit Kullanımı: Flotasyon Ve Yüzey Modifikasyon İşlemlerinde Etkin Çözümler Stearik asidin madencilikteki…

% gün önce

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları

Sodyum Formaldehit Sülfoksilatın Tekstil Endüstrisinde Devrimci Kullanımları Sodyum formaldehit sülfoksilat (SFS), genellikle tekstil endüstrisinde kullanılan…

% gün önce

Zeytin Karartma İşlemi İçin Demir Glukonat Bazlı Formülasyon

Zeytin Karartma İşlemi İçin Demir Glukonat Bazlı Formülasyon Zeytin karartma işlemi, zeytinlerin rengini değiştirerek istenmeyen…

% gün önce

Uzun Ve Elastik Slime Nasıl Yapılır: Adım Adım Rehber

Uzun Ve Elastik Slime Nasıl Yapılır: Adım Adım Rehber Slime, çocuklar arasında popüler bir oyuncağın…

% gün önce

Sodyum Metabisülfit: Petrol Sektöründe Devrim Yaratan Kullanımlar

Sodyum Metabisülfit: Petrol Sektöründe Devrim Yaratan Kullanımlar Sodyum metabisülfit, beyaz kristal veya kristal toz halinde…

% gün önce

Sodyum Hekzaflorosilikat İle Çimentonun Dayanıklılığını Artırma: Kalıcı Yapılar İçin Bilimsel Çözümler

Sodyum Hekzaflorosilikat İle Çimentonun Dayanıklılığını Artırma: Kalıcı Yapılar İçin Bilimsel Çözümler Sodyum hekzaflorosilikat, silika, sodyum…

% gün önce