Endüstriyel alanda, bir birinden farklı çözücüleri içeren endüstriyel temizlik maddeleri bulunmaktadır. Bu endüstriyel temizlik maddeleri deterjan özelliğine sahiptir. Bu endüstriyel temizlik ürünleri benzen, toluen, ksilen, benzin ve aromatik olarak karıştırılmış trikloretilen ve perkloretilen ile kombine edilerek uzun süre endüstride temizlik maddesi olarak kullanılmıştır.
Bu tarz endüstriyel temizlik maddeleri genel olarak vernik ve yağları temizlemek için kullanılır. Daha önceki teknoloji ile üretilen endüstriyel temizlik ürünleri inşaatların, servis istasyonlarının bunlara benzeyen binalar, tren istasyonları, fayanslar ve beton yüzeylerin kirli alanları ve çimento içerikli yüzeylerde kullanılır.
Bu tür alanlardaki kirler, mekanik kir yapısı ile birlikte katran, gres, yağ, vernik, reçine ve asfalten gibi maddelerden oluşmaktadır. Bu gibi kirliliklerin temizlenmesi, uzun süre kimyasal etkiye maruz bırakmadan ve oyalama gibi mekanik etki olmadan çözmek mümkün değildir.
Sizlere anlatacağımız endüstriyel temizlik kimyasalı kirli alan ve yüzeye püskürtme yöntemi ile yıkama sonucunda etkili çözümler sunan bir çalışmayı verecektir.
Üretilecek olan endüstriyel temizleme maddesi A,B,C ve D maddelerinden oluşmaktadır.
A maddesi, %10 ile %25 aralığında klorlu hidrokarbon bileşiğini içermektedir. A maddesi bir karışımdır. Karışım metilen klorit, trikloretilen, perkloretilen ile oluşmaktadır.
B maddesi, %25 ile %40 sıvı formda alifatik ketonlar veya alifatik esterlerden oluşur. B maddesi Metil Etil Keton (MEK) ve Etil Asetat ile oluşturulur.
C maddesi, %40 ile %50 aralığında suda çözünen alkanollerden oluşur. C maddesi İzopropil Alkol, Propanol ve Bütanol’den oluşmaktadır.
D maddesi, ağırlıkça %1 ile %10 aralığında yüzey aktif maddeden oluşmaktadır. D maddesi bahsi gecen urun anyonik yüzey aktif kimyasaldır.
Sodyum hidroksit, Toluen, İzopropil alkol, Potasyum hidroksit, Amonyum hidroksit, EDTA, Sodyum tripolifosfat, Sodyum karbonat, SLES, TOZ SLS, Etanol
Sodyum Sitratın Gıda Sektöründeki Yeri ve Kullanım Alanları Sodyum sitrat beyaz renksiz kristallere sahip…
Sodyum Hidroksitin Plastik Sektöründeki Kullanımı ve Endüstriyel Avantajları Sodyum hidroksit, plastik ve kauçuk üretiminin…
Magnezyum Klorürün Kozmetikte Kullanımı ve Cilt Üzerindeki Faydaları Magnezyum Klorürün sağlığa birçok faydası vardır.…
Labsa'nın Deterjan Endüstrisinde Kullanımı ve Üretim Süreci Labsa deterjan sektörünün ana hammaddelerinden biridir. Çamaşır tozu,…
Guar Gum Neden Kozmetik Sektörünün Vazgeçilmez Kahramanıdır? Guar gum, kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan doğal…
Sorbitol Nedir, Nasıl Üretilir ve Nerelerde Kullanılır? Sorbitol C6H14O6 kimyasal formülüne sahip bir şeker alkolüdür. Yaygın…