Hastalık taşıma ihtimalleri ile böcek, eklem bacaklı ve kabuklu türler canlılarda hastalığa sebep olabilir. Bu konuda keneler ve sivrisinekler başta gelmektedir. Hastalık taşınmasını önleyebilmek adına böcek kovucu ve öldürücü bileşimler kullanılır. Mevcut pestisit bileşimlerin toksik ve çevresel olarak zehirli olması kullanım alanlarını sınırlamaktadır. Bu durum çevre dostu bir formülasyon ihtiyacını beraberinde getirir.
Bit, kene ve akarları kontrol etmek için şampuan bileşiminde mentol kullanımı önerilir. Ayrıca kokuyu daha cazip hale getirmek için mentol, sitrat, limon otu yağı, sedir yağı kullanılır.
Sprey olarak hazırlanan bu bileşimde püskürtmeden sonra 6 hafta boyunca bitkide herhangi bir bozulma gerçekleşmez. Ek olarak bileşime %2-10 oranında enzim ilave edilebilir.
Sodyum Sitratın Gıda Sektöründeki Yeri ve Kullanım Alanları Sodyum sitrat beyaz renksiz kristallere sahip…
Sodyum Hidroksitin Plastik Sektöründeki Kullanımı ve Endüstriyel Avantajları Sodyum hidroksit, plastik ve kauçuk üretiminin…
Magnezyum Klorürün Kozmetikte Kullanımı ve Cilt Üzerindeki Faydaları Magnezyum Klorürün sağlığa birçok faydası vardır.…
Labsa'nın Deterjan Endüstrisinde Kullanımı ve Üretim Süreci Labsa deterjan sektörünün ana hammaddelerinden biridir. Çamaşır tozu,…
Guar Gum Neden Kozmetik Sektörünün Vazgeçilmez Kahramanıdır? Guar gum, kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan doğal…
Sorbitol Nedir, Nasıl Üretilir ve Nerelerde Kullanılır? Sorbitol C6H14O6 kimyasal formülüne sahip bir şeker alkolüdür. Yaygın…