Halı, kilim ve benzer kumaşların temizliği için bu zamana kadar birçok ürün formüle edilmiştir. Bu ürünlerin içerisinde en bilinen kimyasal madde yüzey aktif maddedir. Bu bileşim sulu forma sahiptir. Halı şampuanı bileşiminde boya, koku ve çözücü maddeler bulunmaktadır.
Halı sektörünün gelişmesi ile halılar uzun süreli dayanıma sahip olmuştur. Halı ömrünün uzaması ile bu alanda kullanılacak ürünlerin geliştirilmesi elzem olmuştur.
Halı temizleme işlemi yapılıp sıvı şampuan uygulandığında vakum işleminden sonra halı liflerinden uzaklaştırılan şampuan kalıntıları ortaya çıkar. Bu tür uygulamalarda en önemli husus, yıkama işleminden sonra liflerde meydana gelen birikintilerin ne kadar uzaklaştırıldığıdır.
Bir diğer önemli faktör de elde edilen Halı şampuanının maliyetidir. Bu nedenle kullanılan maddelerin maliyet açısından avantaj sağlaması gerekir.
Elde edeceğimiz Halı şampuanında kullanılan maddeler piyasa değeri açısından ucuz olmalıdır. Öncelikle anyonik yüzey aktif özelliğe sahip alkil sülfat deterjanı belirlenir. Daha sonra maliyet avantajı olan bununla birlikte kir çıkarma kabiliyetine sahip tuz kombinasyonu oluşturulur.
Alkil sülfat ve tuz kombinasyonu şampuan içerisindeki oranı %15 düzeyini geçmemelidir
Benzersiz özelliklere sahip Halı şampuanı üretmek için aşağıdaki formülü uygulayabilirsiniz.
Ayrıca bu bileşime Etilen Glikol Monobutil Eter de eklenebilir.
Sodyum Lauril Eter Sülfat, EDTA, Mono Propilen Glikol, Sitrik Asit Monohidrat, Alkilamin oksitler, Polikarboksilatlar
Sodyum Sitratın Gıda Sektöründeki Yeri ve Kullanım Alanları Sodyum sitrat beyaz renksiz kristallere sahip…
Sodyum Hidroksitin Plastik Sektöründeki Kullanımı ve Endüstriyel Avantajları Sodyum hidroksit, plastik ve kauçuk üretiminin…
Magnezyum Klorürün Kozmetikte Kullanımı ve Cilt Üzerindeki Faydaları Magnezyum Klorürün sağlığa birçok faydası vardır.…
Labsa'nın Deterjan Endüstrisinde Kullanımı ve Üretim Süreci Labsa deterjan sektörünün ana hammaddelerinden biridir. Çamaşır tozu,…
Guar Gum Neden Kozmetik Sektörünün Vazgeçilmez Kahramanıdır? Guar gum, kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan doğal…
Sorbitol Nedir, Nasıl Üretilir ve Nerelerde Kullanılır? Sorbitol C6H14O6 kimyasal formülüne sahip bir şeker alkolüdür. Yaygın…