Yağ metabolizmasında problem yaşayan hastaların tedavisinde önemli bir role sahiptir. Sporcuların beslenmesi için önemli bir faktördür. L-Carnitine içeren ilaçlar kullanılması durumunda, kullanan kişide sabır ve stres kontrolü sağlamaktadır.
Bunun yanında L-Carnitine içeren tabletler ve kapsüllerin kullanımı yorgunluğu giderme, kas kuvvetini artırmak ve tedavi suresini de kısaltmaktadır.
L-Carnitine ile kapsül veya tablet yapımının genel olarak bazı zorlukları vardır. Bunun nedeni L-Karnitin maddesinin higroskopik yapısıdır. Kolayca nem tutabilmektedir.
Buradan elde edilecek tablet veya kapsüller aslında bağırsak yolu için düşünülmektedir. Lakin dış bağırsak üzerinde de uygulanabilir. Oral veya Enteral preparatlar için, kapsüller, toz veya granül formda olması önemlidir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi L-Carnitine higroskopik yapısı bu duruma engel olmaktadır. Bundan dolayı L-Carnitine içeren tabletler havasız ortamda hava geçirmeyecek şekilde paketlenmelidir.
Aşağıdaki yöntemde kokusu ve kullanımda sorun yaratmayan bileşenleri içeren bir formülasyon verilmektedir.
L-Carnitine bağıl nemin % 60’dan küçük olduğu durumlarda uzun süre stabildir. Bu şartlarda özel bir önlem alınması gerekli değildir.
Buradaki ana bilesen L-Carnitine-L-Tartrat’tır. Buradaki kapsüller kaplanmış da olabilir kaplanmamış olarak da üretilebilir. Kullanıcı tercihine göre değişebilir.
Bileşenler öncelikle karıştırılır. Ve 20 mm lik tabletler halinde preslenir.
Çiğneme tableti oluşturmak için L-Carnitine-L-Tartrat ve Mikrokristalin Selüloz (MCC) karıştırılır.
Çiğneme tabletlerinin yapımında MCC kullanımı oldukça yaygındır. Çiğneme tabletlerinde hacim oluşturmak ve tabletin istenilen boyut ve şekle sahip olmasını sağlamak için kullanılır. Tabletlerin parçalanmasını ve dağılmasını önleyerek tabletin bütünlüğünü korur.
Sodyum Sitratın Gıda Sektöründeki Yeri ve Kullanım Alanları Sodyum sitrat beyaz renksiz kristallere sahip…
Sodyum Hidroksitin Plastik Sektöründeki Kullanımı ve Endüstriyel Avantajları Sodyum hidroksit, plastik ve kauçuk üretiminin…
Magnezyum Klorürün Kozmetikte Kullanımı ve Cilt Üzerindeki Faydaları Magnezyum Klorürün sağlığa birçok faydası vardır.…
Labsa'nın Deterjan Endüstrisinde Kullanımı ve Üretim Süreci Labsa deterjan sektörünün ana hammaddelerinden biridir. Çamaşır tozu,…
Guar Gum Neden Kozmetik Sektörünün Vazgeçilmez Kahramanıdır? Guar gum, kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan doğal…
Sorbitol Nedir, Nasıl Üretilir ve Nerelerde Kullanılır? Sorbitol C6H14O6 kimyasal formülüne sahip bir şeker alkolüdür. Yaygın…