Flavonoid ve B Vitamini İçeren Cilt Bakım Bileşimi

Whatsapp ile Paylaşın

Cilt hiperpigmentasyonu ve kırışması gibi cilt yaşlanmasını geciktirmek için Çeşitli tedaviler mevcuttur. Piyasadaki ürünler incelendiğinde kısa süre içerisinde etkilerini gösteren bir formülasyona ihtiyaç duyulduğu görülmektedir. Genel tüketici kitlesi güvenli ve uygun fiyatlı, çeşitli faz tiplerinde kullanılabilir bir formülasyon talep etmektedir. Bu doğrultuda aşağıdaki bileşenleri içeren bir formülasyon önerilir. Mevcut bileşim;

  • %0,05-1.0 oranında Flavonoid bileşik
  • %0.5-10.0 oranında B3 vitamini bileşiği
  • %0.01-5.0 oranında B6 vitamini bileşiği
  • %0.0-1.0 oranında tek sulu fazlı bir taşıyıcı
  • Minimum %70.0 oranında saf su

Hazırlanan bu bileşimin 4 hafta düzenli kullanılması ile aşağıdaki etkiler görülür;

  • Cilt tonunda açılma,
  • Cilt lekelerinin giderimi,
  • Ciltteki solgunluğun azaltılması,
  • İnce kırışıklıkların azalması.

Flavonoid bileşikler, antioksidan, UV emici ve radikal süpürücü faydalar sağlaması ile birlikte kolajen yapısının güçlendirilmesinde de aktif rol oynar. Bu bileşiklerin %0,05-1 oranında formülasyonda kullanımı önerilmektedir. Flavonoid bileşikleri, 2-fenilbenzopiron (I) veya 3-fenilbenzopiron (II) iskelet yapısından türetilir. Ek olarak bitkiler gibi doğal kaynaklardan ekstraktlar halinde elde edilmesi mümkündür.

Mevcut bileşimde glikozid flavonoid, glukozil hesperidin, glukozil rutin, glukozil mirisitrin, glukozil izokuersitrin, glukozil kuersitrin, metil hesperidin ve bunların karışımlarından oluşan gruptan seçilir. Bu glikozit flavonoid bileşikleri, ilgili doğal flavonoid bileşiklerinden biyokimyasal yöntemlerle elde edilebilir.  Glikosil rutinin temsili bir formülü aşağıdaki gibidir:

Glikosil Rutin

Formülasyonda %0.5-10 oranında B3 vitamini bileşiği bulunmaktadır. B3 vitamini, derideki birçok metabolik enzim reaksiyonunu arttırmaktadır. Flavonoid bileşiği ile birlikte kullanılması halinde tek kullanımlara kıyasla sinerjistik bir cilt bakımı sağlamaktadır. Özellikle cilt aydınlatma ve yaşlanma karşıtı etki gösterir.

Bileşimde tercih edilen B6 vitaminin %0.01-5 oranında tercih edilmesi önerilmektedir. B6 vitamini koenzim sağlayarak deri hücrelerinin kolajen sentezi yapmasını sağlar. Kolajen yapısının geliştirilmesi ile aydınlanmış bir cilt elde edilir. B3 ve B6 vitaminlerinin birlikte kullanımı cilde yararlı bir kompozisyon oluşturur. Böylece birlikte kullanımında arttırılmış ölçüde yaşlanma karşıtı ve cilt aydınlatıcı etki görülür.

Formülasyona ek olarak sulu faz taşıyıcı ve viskozlaştırıcı madde tercih edilebilir. Karboksilik asit bileşimi yağlı veya yapışkan hale getirmeden şeffaflık ve uygun bir viskozite değeri sağlar. Ayrıca suda çözünmeyen bileşenleri dağıtma ve stabilize etme yeteneğine sahiptir. Karboksilik asidi nötralize etmek için nötralize edici maddeler eklenebilir. Tercih edilebilir nötralize edici maddeler;

Mevcut bileşim %3-15 oranında suda çözünür bir nemlendirici içerebilir. Tercih edilebilir hammaddeler;

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir