Retinol Nedir

Whatsapp ile Paylaşın

A vitamini olarak adlandırılan yağda çözülüm sağlayan retinol gıdalarda bulunan ve besin takviyesi olarak kullanılan bir vitamin türüdür. Genel olarak derinin, özellikle insan yüz derisinin kalitesini iyileştiren retinoldlar içeren cilt bakım bileşimleri ile ilgilidir. Retinoid içeren cilt bakım bileşimleri son yıllarda büyük ilgi odağı haline gelmiştir.

Epidermal yenilenme süreci konusunda oldukça önemli bir role sahip olan retinol, vücutta oluşabilecek olan A vitamini eksikliğinin giderilmesi konusunda oldukça işlevseldir. Bu eksiklik nedeniyle sorun yaşayanlar takviye olarak bu içeriğe sahip ürünleri uzman gözetiminde kullanabilir. Vücutta bulunan kolajen ve elastin proteinleri destekleyen bu A vitamini versiyonu cilt bakımı için ideal çözümler arasında yer alır.

 Retinol Noksanlığı Yaşayan Derideki Değişimler Nelerdir?

  • Buruşma,
  • Köseleleşme,
  • Sararma,
  • Gevşeklik,
  • Pürüzlülük,
  • Kuruluk,
  • Beneklenme (Hiperpigmentasyon)
  • Premalign Büyümeler (Genellikle Subklinik)

Bu değişiklikler en çok kolay yanan ve kötü bronzlaşan açık tenli kişilerde belirgindir. Güneş ışığının etkilerine genellikle “foto yaşlanma” adı verilir. Cildin anatomik bozulması en çok yaşlılarda gelişmiş olmasına rağmen, aşırı güneşe maruz kalmanın yıkıcı etkileri ikinci on yılda zaten belirgindir. Epidermis ve dermiste ciddi mikroskopik değişiklikler, bunlar klinik olarak görünür hale gelmeden onlarca yıl önce gerçekleşir. Elastikiyet kaybı çok geç değişikliklerdir.

İnsan Cildinin ve Cilt Yaşlanma Geciktiricisinin Kalitesini İyileştirmeye Yönelik Bileşim

Cildin, özellikle insan yüz derisinin, cildin kollajen lif kaybını, elastik liflerdeki anormal değişiklikleri, bozulmayı geciktirerek ve tersine çevirerek sıkılığını, turgorunu ve elastikiyetini önemli ölçüde geri kazanmasına ve korumasına neden olur.

Güneşten Zarar Görmüş İnsan Derisinin Retinoidlerle Tedavisi

Güneşten zarar görmüş insanda elastik lifler, küçük kan damarlarının bozulması ve anormal epitel büyümelerinin oluşumu vardır. Topikal olarak bir programda yumuşatıcı bir araç içinde bir retinold içeren ürünler kullanılmalıdır. Antioksidan sistem, bir kenetleme maddesi ve en az bir retinoid bileşik içeren kararlı bir hepsinde su emülsiyon bazı içeren bir cilt bakım bileşimi ile ilgilidir. Bir emülsiyon genellikle, kabul edilebilir bir özellik sergileyen, birbirine karışmayan iki sıvının yakın bir karışımı olarak düşünülür.

Retinolün Zararları Nelerdir?

Retinol göz kremi gibi ürünler bilinçsiz olarak sık kullanılırsa vücutta bazı reaksiyonlara sebebiyet verebilir. Retinol zararları kapsamlı bir konu olmasada, dengesiz bir şekilde kullanıldığı zaman uygulanan bölgenin kızarmasına ve soyulmasına neden olabilir. Normalden daha sık bir şekilde veya düzenli olarak doktor kontrolünde kullanılmaya başlandığında da bazı yan etkilere sebebiyet verebilir. Bu şekilde bir kullanım rutini ile uygulanan bölgede; pullanma, soyulma ve kuruluk gözlemlenebilir.

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir