DIŞ MEKAN YÜZEY TEMİZLİĞİ

Whatsapp ile Paylaşın

Dış mekanlarda yüzey temizliği oldukça önemli bir konudur. Isı, nem vb. dış etkenler yüzeye zarar verebilmektedir. Ek olarak yanlış kimyasal hammaddeler ile hazırlanmış bir yüzey temizleyici hasar oranını arttıracaktır. Bu doğrultuda çevreye duyarlı, canlılara zarar vermeyen bir formülasyon geliştirilmiştir. Hazırlanan bileşimin kullanımında ovma veya fırçalama işlemine gerek yoktur.  Önerilen formülasyonlarda hacimce oranlar aşağıdaki gibidir.

1.Formülasyon

            %1 Lauril betain

            %0,5 İzopropil alkol

            %5 Sodyum hipoklorit 

            %93,5 Saf su

Formülasyona esans ilavesi ile güzel bir koku vermesi sağlanabilir.

2.Formülasyon

            %1 Lauril betain

            %0,5 İzopropil alkol

            %3 Sodyum hipoklorit 

            %0,5 Esans

            %95 Saf su 

Ahşabı çok fazla kurutmasından dolayı klorlu ağartıcıların kullanımı önerilmemektedir. Kullanılması durumunda ahşap doğrudan güneş ışığına maruz kaldığında ahşap kırılabilir. Klorlu ağartma solüsyonunda Sodyum hipoklorit, potasyum hipoklorit ve kalsiyum hipoklorit tercih edilebilir. Kalsiyum iyonunun nispeten çözünmez olmasından kaynaklı kalsiyum hipoklorit daha az tercih edilir.

Alkol olarak İzopropil alkol veya Metil alkol tercih edilir. Etil alkol yüksek maliyeti nedeniyle daha az arzu edilir. Alkol, sürfaktan ve ağartıcının yüzeye nüfuz etmesine yardımcı olur. Ek olarak yağların emülsifiye olmasını sağlar. Alkol, tek başına kullanılabildiği gibi kombine olarak da alkol kullanımı uygundur. Önerilen hacimce %0,5-1,2 oranında alkol tercihidir. 

Tek başına hiçbir asit temizlenecek yüzeye zarar vermeden küf, yoğun ve kir temizliği yapamaz. Bu doğrultuda bileşimde birkaç çeşit asit kullanılabilir.

Yüzey temizliği için uygun bir temizlik ajanı veya deterjan kullanılarak yüzeyin tümü veya belirli lekelerin temizlenmesi gerekebilir.

Basınçlı su temizleme, fırçalama, süpürme veya kazıma gibi çeşitli temizlik teknikleri kullanılabilir, yüzeyin türüne ve kirlilik seviyesine bağlı olarak tercih edilir. Eğer yüzeyde lekeler varsa, özellikle yağ lekeleri, pas lekeleri veya küf gibi inatçı lekeler, bu lekelerin giderilmesi için özel temizlik maddeleri veya leke çıkarma teknikleri kullanılabilir.

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir