GÖZENEK İNCELTİCİ YAĞLI BİLEŞİM

Whatsapp ile Paylaşın

Tartarik Asit İçerikli Temizleme Yağı

Tartarik asit bitki ve meyvelerde bulunan kristal yapılı bir organik asittir. Şarap üretimi sırasında doğal olarak üretilebilir.

Tartarik asit içerikli gözenek küçültücü temizleme yağı ağırlıkça;

  • %8 ile  %25 arasında tartarik asit,
  • %10-20 zeytinyağı %3-7 sardunya esansiyel yağı
  • %4-13 emülgatör
  • %41-69 damıtılmış su içerir.

 Zeytinyağı cilde nem sağlarken sardunya esansiyel yağı cildi arındırmak için kullanılmaktadır.

Gözenek küçültücü temizleme yağı, zeytinyağı ve sardunya esansiyel yağın, doğal saf haldeki tartarik asit ile bir araya getirilmesi ile hazırlanır. Tartarik asit içerikli gözenek yağının işlenmesi ve hazırlanması kolaydır, hammaddeler yeterli ve düşük maliyetlidir.

Tartarik asit içerikli gözenek temizleme yağı, yüzdeki ölü tabakanın uzaklaştırılması, siyah nokta ve gözeneklerin arındırılmasını, rahatsız edici kozmetik kalıntılarının temizlenmesini ve cildin genç kalmasını sağlar.

Meyve Asidi İçeren Makyaj Temizleme Yağı Bileşenleri

Meyve asidi, cildi besleyen doğal bir organik asittir.

Makyaj temizleme yağının en önemli özelliği ağırlıkça su bileşiminin fazla olmasıdır. Temizleme yağı ağırlıkça;

  • %8-25 meyve asidi
  • %10-20 zeytinyağı
  • %3-7 Flos Pelargonium öz yağı
  • %4-13 emülsifiye edici madde,
  • %41-69 damıtılmış su içerir.

Meyve asidi olarak adlandırdılan ürünler; Fructus Vitis viniferae asit, malik asit, sitrik asit, glikolik asit, laktik asitte bir veya daha fazla karışımdır.

Flos Pelargonium, pelargonium sidoides bitkisinin kökenlerinden elde edilen bir özüttür ve çok sayıda eser mineral elementi içerir. Burada ki işlevi ciltte ki sebum dengesini sağlamaktır. Genel olarak tedavi edici bitki olarakta insanlar arasında bilinmektedir.

Emülsifiye edici madde; birbiri içinde çözünmeyen iki maddenin karışmasını sağlar. Emülsifiye edici maddeye arap zamkı, glukozitler, Cera Flava, lesitin örnek gösterilebilir.

Meyve Asidi İçeren Makyaj Temizleme Yağı Hazırlanışı ve İşlevi

İlk aşamada meyve asidi, zeytinyağı, flos pelargonium öz yağı, emülsifiye edici madde ve damıtılmış su 32-45  C’de homojen bir sıvı haline gelinceye kadar karıştırılır. Homojen hale geldikten sonra 15-20 dakika daha hızlı karıştırma yapılır ve  3-8 saat müdahale  etmeden  beklemeye bırakılır.

Makyaj Temizleme yağı hazırlanışında önemli husus  35-40  C’de 15-20 dakika hiç durmadan hızlı bir şekilde karıştırma yapılmasıdır.

Makyaj temizleme yağı ciltteki ölü deriyi,  gözenekler ve siyah noktaları temizler. Özellikle gözenekler içine dolan çıkarılması zor makyaj kalıntılarını da temizler ve gözenekleri arındırır. Cildi besler ve sağlıklı görünmesini sağlar.

Farklı Meyve Asitleri İle Hazırlanmış Temizleme Yağı İncelemeleri

Cilt temizleme yağı üretimi yapılırken yardimci maddeler sabit tutulurken asit ve meyve asitleri yani Alfa-Hidroksit Asitler miktar ve karma olarak kullanılarak kombinasyon halinde çalışma yapılmıştır.

  1. Laktik Asit
  2. Malik Asit ve Sitrik Asit
  3. Malik Asit, Sitrik Asit, Laktik Asit ve Glikolik Asit
  4. Sitrik Asit ve Glikolik Asit
  5. Malik Asit, Sitrik Asit ve Glikolik Asit
  6. Laktik Asit, Sitrik Asit ve Glikolik Asit

Sonuçlara  göre 6 farklı formülasyon da siyah nokta temizleyici ve gözenek küçültücü olarak iyi etkiler gözlemlenmiştir. Spesifik olarak değerlendirmek gerekirse 2. formülasyon  1. formülasyondan,  3. formülasyon 4. formülasyondan, 6. formülasyon 5. formülasyondan, daha iyi sonuçlar vermiştir.

Sonuçlar ele alındığında, alfa hidroksi asitler (malik, sitrik, laktik, glikolik, tartarik )  bir arada bulunduğunda daha iyi sonuçlar vermektedir. Alfa hidroksi Asitler meyve asidi olarak bilinen kimyasal peeling amaçlı kullandığımız maddelerdir. Asitler içerisinde en etkilisi glikolik asit olarak görülebilir çünkü en küçük molekül yapısına sahip olduğundan cildin alt katmalarına kadar erişebilir. Malik Asit ve laktik asit molekül yapıları daha büyük olduğu için tek başlarına kullanıldığında glikolik asit gibi etkili değildir. Diğer içerikler ile birlikte kullanıldığında ise malik asit’in molekül boyutu laktik asite göre daha büyüktür bu sebeple daha yavaş çalışır.

Bb kullanılmış bir cilt üzerinde incelemeler denendiğinde ise  makyaj kalıntılarının çıkarılmasında hepsi istenilen sonuçları vermiştir.

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir